utorok 25. augusta 2015

Zoo Bojnice

 Zoo Bojnice 


Salut ! S rodinou sme sa rozhodli, že pôjdeme navštíviť Bojnickú Zoo. Nebola som tam už asi rok a napadlo ma, že aj vás by možno potešili nejaké tie obrázky zvieratiek. Osobne nie som práve nadšencom zoologických záhrad, cirkusov alebo podobne. Lebo pozerať sa na zviera zavreté v klietke naozaj nie je môj šálok kávy, ale chápem, že pre zvieratá, ktoré boli napr. zranené a neboli by schopné samostatnej existencie v prírode je to vlastne dobré, lebo si dlhšie požijú, starajú sa o ne a my si môžme pozrieť zvieratá, ktoré sa v našich končinách nevyskytujú.








 Zaujímavosti 

Bojnická zoologická záhrada je najstaršou a najnavštevovanejšou zoo na Slovensku. Pre verejnosť bola otvorená 1. apríla 1955 a v súčasnosti sa rozkladá na ploche 41 ha, z čoho expozičnú časť tvorí 20 ha. Patrí k zoologickým záhradám všeobecného typu, t. j. bez vyhranenej špecializácie na určité druhy zvierat. V minulosti sa vyššia pozornosť venovala najmä odchovu rysov ostrovidov, bežcov (emu, nandu) a horských kôz. Areál zoo sa nachádza v príjemnom rekreačnom prostredí kúpeľného mesta Bojnice v Trenčianskom kraji.
Počet druhov chovaných v ZOO Bojnice je najväčší zo všetkých piatich slovenských zoo, v závere roka 2011 to bolo celkovo 414 živočíšnych druhov v počte 2268 exemplárov.

















 Otváracie hodiny + vstupné 

Ak by ste sa rozhodli Bojnickú Zoo navštíviť dám vám sem pre istotu otváracie hodiny a vstupné.

Po - Ne
8:00 - 19:00

Predaj vstupeniek :
8:00 - 18:00

Vstupné :

Dospelí : 4€
Deti 4-15r. a ZŤP : 2€
Dôchodcovia a študenti : 2.50€

Po návšteve Zoo odporúčam prehliadku zámku, alebo vystúpenia sokoliarov. V blízkosti areálu sa tiež nachádza Dino Park. Pre tých, ktorý si chcú zaplávať, je tu kúpalisko Čajka, či kúpele Bojnice s termálnymi prameňmi. Zábavu je možno zažiť aj v zrkadlovom bludisku oproti kúpalisku.

Boli ste niekedy v Bojniciach ? Plánujete tam ísť ? :)









12 komentárov:

  1. Už je to dávno, čo som bola v tejto Zoo, ale bol to super zážitok :-) V zoo je veľmi pekne o čom svedčia aj tvoje fotky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som bola prekvapená, koľko sa tam toho zmenilo :)

      Odstrániť
  2. Pekný článok! Krásne fotky. Veľmi sa mi páči, že si do článku napísala aj niečo o zoo, otváracie hodiny a vstupné. V zoo v Bojniciach som už dlho nebola. Zámok je úplne nádherný aj z vonku aj z vnútra. A určite sa oplatí si priplatiť aj za fotografovanie v zámku ( 2 eurá).
    Domi Lap

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som v bojnickej Zoo nebola teda už veľmi dlho :D Bolo by na čase navštíviť, no samej sami nechce ... :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skvělý článek a krásné fotky!:)
    V Bojnicích jsem byla nedávno ale ne v Zoo . Byli jsme tam s rodinou na zámku, který je taky strašně krásný:)))

    www.carolinazee.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ! :) Úplne s tebou súhlasím, zámok je pýchou Bojníc.

      Odstrániť
  5. V Bojniciach som bola zrovna nedávno na moje narodeniny, je to tam pekné, ale stále mi pripadá, že sa na české ZOO proste tie naše nechytajú.. Ak budeš niekedy v Čechách, môžem ti odporučiť Zoo Zlín alebo Dvůr Králové.. Tá pražská ma zase až tak neoslovila, aj keď vo svete má veľmi dobré meno, no podľa mňa Zlín má omnoho krajšiu ZOO :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V Zlíne som bola, tá zoo je naozaj krásna. Veľký dojem na mňa urobilo hlavne to, že sa môžeš v určitých výbehoch pohybovať voľne, t.j. so zvieratami. :) Klokaní výbeh tam nemal chybu :D

      Odstrániť